Det er sundt at kede sig

Det er sundt at kede sig

Sagde dine forældre også, at det er sundt at kede sig eller at kloge mennesker aldrig keder sig?. Det var bare aldrig det man havde lyst til at høre, når man syntes tiden stod stille – men der kan være noget om snakken. I følge www.sundhed.dk er det faktisk sundt at kede sig. Det er ofte i kedsomheden, at nye ideer og fri leg opstår. 

Nysgerrige og opfindsomme børn

Når dit barn skal søge nye løsninger og selv finde på noget at lave, for at finde ud af kedsomheden, udvikles deres intellekt, nysgerrighed og opfindsomhed. Dermed styrkes barnets personlighed og sociale udvikling. At kunne improvisere og finde på nye ideer, er en vigtig egenskab dine børn kan bruge resten af deres liv.

Børn har selvfølgelig også godt af at gå til organiseret aktiviteter, men for meget voksenstyret leg kan stresse børn, og den udviklende leg udebliver dermed. 

Hvordan får man børn til at lege selv

Vi ved godt, at det er lettere sagt end gjort at lære sine børn at kunne lege selv. Især når den digitale verden vi lever i er med til, at børns hjerner er vant til at blive underholdt i de fleste af deres vågne timer. 

5 gode råd til lære dit barn at lege: 

  1. Giv dit barn plads og tid til at lege uden at det er arrangeret af voksne
  2. Leg med dit barn – både inde og ude
  3. Vær nysgerrig med dit barn
  4. Vær kreativ med dit barn
  5. Giv dit barn gode oplevelser med at finde på lege selv

Når dit barn styrkes i de 5 ovenstående punkter er belønningen, at dit barn styrkes i kunne lege selv. Dermed kræver det ikke din konstante opmærksomhed når der ikke er tid eller ressourcer til det. Er det at lege selv forbundet med konflikter hjemme hos jer, og har dit barn svært ved at lege selv, så husk at det er sundt at kede sig!

Byg, Leg, Lær og Skab!

Find legetøj der er med til skabe kreativitet, spændende konstruktionsleg og udviklende udelege hos Small Creators. I webshoppen finder du kvalitetslegetøj og kreativt værktøj til børn der elsker at bygge, skabe, lege og lære.

Det er sundt at kede sig