Kan man trykke med en kagerulle?


Hvis man ikke vil tegne eller male, kan man være kreativ ved at trykke. Der er mange der tror det kræver specielle materialer og værktøjer at trykke, men du kan sagtens trykke med det du har derhjemme – kun fantasien sætter grænser!

 1. Kagerulle
  Hvis du kommer husholdningsfilm på kagerullen og efterfølgende ruller den i maling, kommer der et nyt og spændende mønster frem.  Du kan blande farver eller rulle flere gange oveni hinanden.

 2. Kartofler
  Del en kartoffel over på midten og skær en form eller mønster med en lille kniv. Dyb den i maling eller brug en svamp med maling på, og tryk. Den kan bruges igen og igen. Jo større kartoffel jo større motiv kan I skære.

 3. Blade
  Find nogle flotte blade i haven eller skoven og dub maling på dem med en svamp. Tryk godt ned, så malingen overføres til papiret. Du kan eventuelt tage noget tungt at lægge oven på bladet så det hele kommer med. Brug gerne mange forskellige blade, så I kan se forskellen.

 4. Fingrene
  Brug dine hænder til at trykke med. Du kan bruge fingrene eller hele hånden. Måske bliver dit tryk af din hånd til en elefant eller en blæksprutte efterfølgende.

Når dit tryk er tørt kan du tegne videre på det med tusch eller pensel eller lime ting på. Trykkene kan være landskaber eller formerne kan få øjne og øre så nye små dyr kommer frem.

Tryk giver altid noget nyt og skaber kreative former og mønstre man aldrig selv ville kunne male eller tegne. Du kan trykke på papir og tekstiler – trøjer eller julegaven til mormor. Hvis du trykker på tekstiler, så er det bedst at bruge tekstilmaling, så det kan komme i vaskemaskinen.

Nu er det din tur til af finde ting du kan trykke med derhjemme – god skattejagt!