Lær dit barn om madlavning med et legekøkken


Der er ikke noget som mad, der kan samle hele familien. De fleste gode snakke sker ofte i køkkenet eller over maden, så hvorfor ikke inddrage dit barn i det? Dit barn vil elske at lege i køkkenet med dig, hvor i kan få nogle gode snakke om madlavning og andre hverdagsting. 

Der findes mange forskellige legekøkkener, som alle har samme formål, nemlig at underholde dit barn. Du kan nemt finde det legekøkken som passer perfekt ind i jeres hjem, på https://littlehappy.dk/legekoekken. De fleste legekøkkener er lavet i et stilrent design, så det kan stå rundt omkring i huset uden at forstyrre den øvrige indretning for meget. 

Derfor skal du give dit barn et legekøkken

Der er rigtig mange fordele, ved at give dit barn et legekøkken. Et legekøkken er sjovt for barnet i mange år, og du kan hele tiden gøre legen spændende ved at købe nyt tilbehør til legekøkkenet. At lege i et legekøkken vil udvikle dit barn på mange forskellige punkter, samtidig med at det kan bringe familien tættere sammen. Samtidig vil leg med legekøkken forberede dit barn på at være med i køkkenet, på den måde vil det ikke virke så fremmed for dit barn, når han eller hun er stor nok til at være med i det rigtige køkken. Der er så mange fordele ved legekøkkener, men nogle af dem er:

Giv dit barn viden om mad – I takt med at dit barn leger med de forskellige madvarer, der kan købes til legekøkkenet, vil dit barn få interesse for hvad de forskellige madvarer er. Når dit barn stiller spørgsmål til det, har du rig mulighed for at forklare om de forskellige varer. Du kan både fortælle dit barn om det er sundt, hvor det kommer fra og hvad man kan gøre ved madvarerne. På den måde udvider du dit barns horisont indenfor mad, og måske dit barn får mod på at smage de forskellige ting til aftensmaden hvis i har leget med dem inden. 

Børn udvikler sig gennem rollelege – Rollelege er noget af det bedste, når børn skal udvikle sig og lære om sig selv. Rollelege hjælper børn til at udtrykke deres følelser, fordi de gennem leg lettere kan forklare sig. For børn kan det være svært at sætte ord på følelser, så se på dit barns leg, derigennem kan du sætte dig ind i hvordan dit barn har det. Rollelege er samtidig med til at få børn til at forstå hverdagssituationer, ved at de selv får lov til at lege dem og fantasere sig til dem. 

En leg som hele familien kender – Det er ingen overdrivelse at sige, at alle kender til mad. Derfor er leg med et legekøkken en leg, som hele familien kan være med til. Det er en kendt situation for alle og legen kræver derfor ikke meget forklaring før det bliver sjovt. Hele familien kan have det sjovt sammen, mens børnene kokkererer den ene livret efter den anden, som kan serveres for forældrene.

Styrk barnets kreativitet – Når dit barn leger i legekøkkenet vil kreativiteten blive styrket. Dit barn lærer at lave kreative sammensætninger af mad, samtidig med at barnet bliver nødt til at tænke over kreative måder at tilberede maden på. Det er ikke sikkert, at dit barn har alle ingredienserne i legekøkkenet, til at lave livretten. Men dit barns fantasi skal nok få skabt retten alligevel, fordi barnet må tænke i andre løsninger og dermed lærer du dit barn at være mere løsningsorienteret.

Hvilket tilbehør kan man få til et legekøkken?

Der er efterhånden ikke grænser for, hvad man kan købe til et legekøkken. Børnene kan få et køkken der ligner forældrenes, samtidig med at du finder næsten alle de køkkenmaskiner som i har i det rigtige køkken. Der findes både kaffemaskiner i flere forskellige varianter, med både almindelige krus og to-go kopper. Du kan også få røremaskiner og et køle-fryseskab, så dit barn kan få et køkken der minder så meget om forældrenes, som muligt. Men vigtigst af alt er, at du køber noget legemad til legekøkkenet. Mange foretrækker legemad i træ, fordi det er holdbart. Udvalget af tilbehør til legekøkkener er stort, så du kan altid udvikle legen med noget nyt tilbehør, så bliver legekøkkenet ved med at være spændende.