Leg når I tegner


Når man tegner, kan det være svært at finde på hvad man skal tegne. Derfor er der mange børn der altid tegner det samme motiv, og forældrene har mange versioner af den samme tegning på køleskabet. Men hvordan finder man på nye motiver at tegne – og kan man lege mens man gør det?

Her har du nogle teknikker til hvordan I sammen kan finde nye måder at lege når I tegner:

  1. Blindtegning Hvis du ikke kan se hvad du tegner kommer der helt nye motiver frem. I skal skiftes til at tage bind for øjnene og tegne på papiret foran dig. Der vil helt sikkert opstå nye motiver. Man kan altid tegne videre på eller farvelægge tegningen, når man ikke vil have bind for øjnene længere.

  1. Byt tegning med sidemanden efter 2 minutter Når I begynder at tegne kan I sætte et æggeur til, når i starter. Sæt uret på 2 minutter eller hvad der passer jer, og når uret ringer skal I bytte tegning med den der sidder ved siden af. Tegn videre på sidemandens tegning og der vil opstå en helt ny tegning – også selvom du tegner det du plejer. I kan sætte uret og bytte tegning lige så mange gange I har lyst.

  1. Tegn en halvdel hver Hvis der skal opstå et helt nyt motiv, når I tegner sammen og er kreative, så kan I tegne en halvdel hver. Fold papiret på midten. Den der starter, tegner hovedet og overkroppen, og den anden tegner ben og fødder. Man må ikke kigge når den anden tegner, og det er altid sjovt at folde papiret ud når I er færdige. Det kan blive til gamle damer med fodboldben eller kyllingemænd med havfruehale. Man kan folde papiret flere gange og dele figuren op, hvis der er flere der skal være med.

  1. Tre streger Del papiret op i 6 felter – I skal lave et stykke papir hver. I det første felt skal du sætte 3 tilfældige streger og give det til sidemanden. Det samme gør de andre der er med, så alle til sidst har et stykke papir med tre streger de ikke selv har sat. Du skal tegne et nyt motiv, hvor du bruger de tre streger – og du skal bruge den alle sammen. Når du har tegnet et nyt kreativt motiv, så sætter du 3 tilfældige streger i næste felt og bytter med sidemanden – fortsæt til der ikke er flere felter. Husk hele familien kan være med, man skal bare have et stykke papir hver.

  1. Træk et motiv fra idébanken Hvis du slet ikke ved hvad du skal tegne, kan I lave en idébank. Alle i familien skriver 10 ideer på hver sit lille stykke papir. Det kan f.eks være Elefant, ko eller traktor, men det kan også være bedstemor, et sted i huset eller jeres hund. Alle ideer kommes i en skål og I trækker en lap, når I har brug for en ide. Når du har tegnet ideen, så trækker du bare en ny – ideerne kan bruges igen og igen eller der tilføjes nye.